SNABB-PORTRÄTT

 

En uppvärmningsövning i bild.

 

 

Vad behövs?

Pappskivor eller masonitskivor som underlag, pappersklämmor eller gummisnoddar, vita papper, grafitkritor eller blyertspennor.

 

Snabbporträtt är en kravlös uppvärmningsövning i bild och även ett roligt sätt att lära känna varandra.

 

Gör så här:

Alla behöver ett underlag och lika många vita papper som kamrater i gruppen. Det går bra med vanliga kopieringspapper. Fäst pappersbunten på underlaget med en pappersklämma eller gummisnoddar.

 

Uppgiften är att rita av alla i gruppen, en i taget. Alla minglar runt i rummet, stannar framför en kamrat, säger hej och skriver hennes namn på pappret. Sedan ritar man av varandra – men utan att titta på pappret! Man tittar på varandra, gör en hastig skiss och ungefär när man känner att man bara MÅSTE titta på pappret är bilden klar. (En halv minut så där.)

 

Då byter man bilder med varandra och går vidare till nästa. Till slut har alla ritat av alla och har en bunt porträtt av sig själv.

 

Övningen ska gå ganska snabbt. Sedan kan man sätta sig ner och prata om hur det kändes. Alla kan få välja ut en bild av sig själv som man ser ut när man kliver upp tidigt på morgonen. Vill man inte visa upp någon bild är det också helt ok.

 

 

Ladda ner övningen som pdf HÄR >>>

Eller öppna i ett nytt fönster och skriv ut:

Ett projekt av Teater Fama med stöd av Allmänna arvsfonden.

© All Rights Reserved