Om oss

Teater Fama är en turnerande fri teatergrupp som bildades år 2000. Vi har i många år arbetat med ungdomars attityder och värderingar genom teater och samtal. I teaterprojekt som Toa Reality och Moa ♥Jesse har gruppens dramatiker intervjuat ungdomar under researcharbete och manusskrivande. Efter föreställningarna har skådespelarna samtalat med publiken.

Ända sedan starten har Teater Fama ofta sett hur tjejerna i publiken tystnar medan killarna tar över. Ur de erfarenheterna föddes tanken att skapa en föreställning speciellt för tjejer. I vårt arbete för jämställdhet tycker vi det är viktigt att tjejer får tillgång till ”ett eget rum” där de kan uttrycka sig fritt.

 

Det blev föreställningen Min mamma heter Ernst, som är själva grunden för projektet ”Mammor & döttrar – att utforska kvinnlig identitet”. Med stöd av Allmänna arvsfonden har Teater Fama utvecklat en workshop och skapat en hel katalog med övningar inom drama, ord och bild, som är avsedda för kreativt arbete med mamma-dotterrelationer.

 

Mer information om Teater Famas föreställningar finns på www.teaterfama.se

 

Ett projekt av Teater Fama med stöd av Allmänna arvsfonden.

© All Rights Reserved