36-LEKEN

 

36 frågor om mammor och döttrar.

 

 

Vad behövs?

36 frågekort, ett facit, tärningar.

 

Gör så här:

Börja med att ladda ner och skriva ut de 36 korten med frågor om mammor och döttrar, kvinnor och tjejer från hemsidan. Laminera korten, så att de kan användas flera gånger. Gör ett hål i hörnet på varje kort och dra en gummisnodd/snöre genom hålet. Fäst en klädnypa i snodden så blir det lätt att hänga upp korten. Sätt upp dem på ett begränsat område i skogen/naturen, på skolgården eller i lokalen.

 

36-leken är en lek som främjar samarbete och är bra att använda i stora grupper. Leken skapades ursprungligen av en lärare på lektion.se, men vi har gjort om den speciellt för tjejer.

Dela in tjejerna i grupper om 3-5 personer.

 

Berätta att varje grupp måste ha ett lockrop och låt dem få en kort stund (ca 15 sekunder) på sig att bestämma det. Sedan går du runt och frågar alla grupper. Första gången kommer säkert någon grupp svara Vi vet inte och då blir detta deras lockrop. Nästa gång har alla tänkt ut något på 15 sekunder.

 

Samtidigt som du kollar lockropen går du runt och slår gruppernas starttal med tärningen, från 1 till 6. De måste komma ihåg sitt tal. Leken går ut på att ta sig till kort nr 36.

 

När du säger Klara, färdiga, gå! ska de leta efter sitt kort med starttalet. Så fort någon hittar kortet ropar den på de andra i sin grupp med lockropet. Sedan läser de frågan och försöker komma på svaret.

 

Svaret redovisas till dig eller en annan ledare. När de fått rätt på uppgiften får de slå ett nytt slag med tärningen. Det talet lägger de ihop med det tal de tidigare hade. Ett exempel: som starttal fick de 2. Nu slog de 4. Då ska de leta efter kort nummer 6.

När de kommer till kort 30-35 kan de slå mer än 36, men då ska de ändå leta efter kort 36.

 

Ladda ner övningen som pdf HÄR >>>

Eller öppna i ett nytt fönster och skriv ut:

 

 

 

 

 

 

Ladda ner frågekort som pdf HÄR >>>

Eller öppna i ett nytt fönster och skriv ut:

 

 

 

 

 

 

Ett projekt av Teater Fama med stöd av Allmänna arvsfonden.

© All Rights Reserved