LÖPANDE BANDET

 

Gruppmålning som är bra att starta med.

 

 

Vad behövs?

Spännpapper, pastellkritor, temperablock, penslar av olika slag, moddlare, rollar, vattenmuggar.

 

Löpande bandet är en gruppmålning i två steg. En bra bildövning att börja med om gruppen är ny och deltagarna inte känner varandra.

 

Gör så här:

1. Lägg ut allt material på ett bord i förväg. Rulla ut spännpapper så att det täcker ett långbord. Låt alla välja ett par kritor vardera och ta plats runt långbordet. Uppgiften är att rita icke-föreställande (inga symboler heller) och utforska färgerna. Säg Stopp! då och då och be alla ta ett steg åt höger innan de fortsätter. Ev kan de byta kritor efter en stund. Avsluta med kritorna när en ganska stor del av pappret är täckt.

Då är det dags för vattenfärg. Låt alla välja ett par temperablock vardera, penslar och var sin mugg med vatten. Alla fyller pappret med färg på samma sätt som med kritorna. Säg Stopp! med jämna mellanrum och låt alla cirkulera runt bordet.

 

2. När löpande bandetmålningen har torkat får alla göra utsnitt ur målningen. Förbered genom att tillverka L-formade ramar av kartong. De kan läggas ihop till en fyrkant som bildar en ram runt den bild deltagaren vill skära ut.

Välj utsnitt efter ett tema, t ex något roligt som jag gjort med mamma. Skär ut och klistra upp på styvt papper. Låt var och en skriva ner händelsen de tänkte på.

Titta på bilderna och prata om dem tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 

 

Ladda ner övningen som pdf HÄR >>>

Eller öppna i ett nytt fönster och skriv ut:

Ett projekt av Teater Fama med stöd av Allmänna arvsfonden.

© All Rights Reserved