SUPERWOMAN

 

En lek där vinnaren blir Superwoman.

 

Gör så här:

Superwoman är en evolutionslek där alla startar som amöbor som myllrar omkring. De håller upp sina händer vid sidan av ansiktet och formar dem till munnar som tuggar sig fram (som Pac-Man) och säger “amöba, amöba, amöba …” När man träffar en annan amöba ställer man sig mitt emot varandra och gör sten-sax-påse en gång.

 

Den som vinner går upp ett steg i evolutionen och blir en myrslok, dvs håller båda händerna knutna framför näsan och sträcker då och då ut en arm likt en snabel och gör ett slurpljud - det föreställer myrslokens långa tunga som tar småkryp.

 

Den som förlorar går ner ett steg i evolutionskedjan och blir amöba igen på jakt efter andra amöbor. Amöban måste nu träffa en annan amöba för att få göra sten-sax-påse på nytt.

När myrsloken träffar en annan myrslok gör de sten-sax-påse, och den som vinner blir kanin. Kaninen håller upp armarna över huvudet, böjer växelvis på handlederna så att de blir till kaninöron och säger “floffa, floffa, floffa…”

 

Nästa steg i evolutionen är grottmänniska. Då kutar man med ryggen som en gammal gumma, håller en hand på ryggen och den andra framför sig, höjd med knuten näve och “growlar” på ut- och inandning - som ett ljudligt flås.

 

Sista steget är Superwoman - man sträcker på sig, håller en hand rakt upp med knuten näve och “flyger” runt i rummet och ropar: SUPERWOMAN!

 

Den som först blir Superwoman har vunnit.

 

Observera: När man förlorar i sten-sax-påse halkar man alltid ner ett steg i kedjan och måste träffa sin like för att få tävla igen.

 

Ordningen är alltså som följer: Amöba – myrslok – kanin – grottmänniska – Superwoman.

 

 

Ladda ner övningen som pdf HÄR >>>

Eller öppna i ett nytt fönster och skriv ut:

Ett projekt av Teater Fama med stöd av Allmänna arvsfonden.

© All Rights Reserved