MAMMA-

MINNE

 

Skapa ett tittskåp av ett mammaminne.

 

 

Vad behövs?

Skokartonger, div återbruksmaterial, papper, tidningar, färger, klister, saxar.

 

Gör så här:

Förbered tittskåpsövningen genom att samla återbruksmaterial som skokartonger, äggkartonger, kapsyler, kolorerade tidskrifter och annat.

 

Be tjejerna fundera ut ett fint minne som de har från en plats där de varit tillsammans med sin mamma. Hur såg det ut på den platsen? Är det inne eller ute? Vad fanns det för färger? Former? Dofter? Låt alla skriva en kort text om sitt mammaminne.

 

Återskapa den valda platsen i ett tittskåp. Utgå från en gammal skokartong och skapa med diverse återbruksmaterial. Klistra in och färglägg.

 

Klistra minnestexten i locket.

 

Låt alla få visa sitt tittskåp och berätta om det och om sitt minne. Den som vill kan ha med musik i sin redovisning, t ex om man vill skapa en stämning med bakgrundsmusik medan man berättar.

Det viktiga är att berätta om arbetsprocessen och hur alla valde och tänkte under arbetet, och hur det kändes att arbeta med temat. De andra får ställa frågor om de vill det.

 

Att tänka på: En sådan här övning kan bli stark och känslosam. Det kan vara bra att vara beredd på det. Det kan också hända att någon inte kommer på något bra minne. Då kan man istället välja ett minne av en plats där man varit med någon som är som en mammagestalt för en.

 

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ladda ner övningen som pdf HÄR >>>

Eller öppna i ett nytt fönster och skriv ut:

"Först tänkte jag att jag inte hade några minnen, men det hade jag visst! Det var kul."

Ett projekt av Teater Fama med stöd av Allmänna arvsfonden.

© All Rights Reserved